in ,

Várandósság alatt ezeket a gyógynövényeket használhatod biztonságosan!

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy a terhességet rosszullétek és kimerültség nélkül élje végig. Ilyenkor bizony szükség van az extra támogatásra, de nem mindegy, hogy azt milyen formában alkalmazod.

A természetességre törekedj és ha természet, akkor nincs is jobb, mint a gyógynövények csodálatos ereje! Sok gyógynövény hat károsan a várandós szervezetre, de az alábbi felsorolásban olyan növényeket gyűjtöttünk össze, melyeket különböző problémák ellen maximális biztonsággal használhatsz fel!

Gyömbér

Kitűnő választás hányinger, rosszullét csillapítására, amivel a legtöbb terhes nő küszködik. Ha te is bármit megadnál, hogy ettől a tünettől megszabadulj, készíts belőle teát! Ehhez 1 evőkanál reszelt gyömbért keverj el egy bögre forró vízben. Napi 1-3 bögrével ihatsz meg belőle.

Borsmenta

Nagyszerű a gyomorizmok ellazításához, amivel a gyömbérhez hasonlóan szintén a reggeli rosszulléteket orvosolhatod. Ha hajlamos vagy a gyomorsav túltengésre, csak keveset igyál belőle!

Kamilla

Megnyugtatja az idegeket, a gyomrot, csökkenti a gyomorsavat és elősegíti az alvást. Ennek a gyógynövénynek számos olyan hatása van, aminek nagy hasznát veszed várandósság alatt. Napközben és lefekvés előtt is fogyaszthatod.

Erdei málnalevél

Fogyasztása a terhesség második felében javasolt. Gyömbérrel elkészítve segít leküzdeni a rosszullétet. Erősíti a méhfalat és megkönnyíti a szülést. Szülés alatti fogyasztásával a vérrögképződés előzhető meg. Teáját borsmentával és kamillával is készítheted.

Hársfavirág

A vizesedés gyakori probléma a terhesség későbbi szakaszában. Ellene érdemes enyhe vízhajtó hatású gyógynövényeket alkalmazni, mint pl. a hársfavirág.

Ánizsmag

A terhesség korai szakaszában ajánlott leginkább, mivel a későbbiekben a méh stimulálása miatt korai szülést okozhat. Eleinte azonban biztonsággal fogyasztható a teája gyomorégés csillapítására. Fűszernövényként ételekhez is felhasználhatjuk.

Galagonya

Terhességi magas vérnyomás ellen a leghatékonyabb gyógynövény. Ha már terhesség előtt is magas volt a vérnyomásod és az maradt a várandósság idején is, javasolt számodra ez a gyógynövény. Vízhajtó hatásával a vizesedést is kezelheted.

A biztonság kedvéért, mindenképpen konzultálj az orvosoddal mielőtt bármelyik gyógynövényt is elkezdenéd használ a terhességed alatt!