in

Trendek, amelyekre csak a kilencvenes évek fiataljai emlékezhetnek!

Ha van egy film, amelyben szinte minden trendet megcsodálhatunk a kilencvenes évekből, akkor az a Spinédzserek. Már csak ezt a filmet megnézve is láthatjuk, hogy a kilencvenes években felnőni csodálatos volt.

Ezt számos dolog okozta, és kétségtelenül ide tartoznak a divattrendek is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy számos olyan trend van, amely még azóta is él, vagy éppen azóta már visszajött a divatba. Lássuk hát, hogy melyek azok a trendek, amelyek láttán nosztalgikusan könnybe lábad a szemünk!

Mellények


Hogy ki volt a mellények nagy rajongója? Nem más, mint a Jóbarátok igen kedvelt szereplője, Rachel Green, akit a ma is nagyon népszerű Jennifer Aniston játszott. A mellények a kilencvenes évek kulcsdarabjai voltak. Fel lehetett venni őket egy egyszerű ing vagy póló felé, de akár önmagában is hordható volt, ha felgombolták. És mindezt a híres színésznő demonstrálta is a sorozatban.

Overálok


Az overálokat nem csak a gyerekek hordták akkoriban. Az overálok egy nagyon könnyed, nem sok törődést igénylő megjelenést nyújtottak. Ha pedig egy valóban nemtörődömül laza stílust szerettek volna elérni vele, akkor az egyik pántot be sem kapcsolták.

Pillangó hajcsatok


Az 1990-es években szinte mindenki pillangó hajcsatokat hordott a hajában. Minél több ilyen hajcsat került a hajba, annál menőbben nézett ki az adott személy. Nagy rajongói voltak például a pillangó csatoknak Kirsten Dunst, Hilary Duff és Gwen Stefani is.

Nyakpánt


A kilencvenes években a nyakpánt volt a legkönnyebb módja annak, hogy mindenkinek megmutassuk, hogy ott vagyunk a topon. A nyakpántok és a különféle nyakra simuló nyakláncok kötelező kiegészítők volt, hiszen bármilyen összeállítást azonnal menőbbé varázsoltak.

Fejkendők


A fejkendők egyszerűen kötelező darabok voltak a kilencvenes években, és népszerűek maradtak egészen a kétezres évek elejéig. Ha a népszerűsége mértékét szeretnénk szemléltetni, akkor elég csak annyit mondani, hogy például Justin Timberlake is ilyet viselt az *NSYNC 2000-es világturnéján.

Mára már meglehet nehéz elképzelni, hogy egy kempingezési viseleten túl is hordható egy fejkendő, de abban az időben szinte minden outfithez fel lehetett venni, főleg, ha éppen nem állt jól a hajunk.

Barna szájrúzs


A sötét szájrúzsok valóban meghatározó elemei voltak a kilencvenes éveknek. Azt is mondhatnánk, hogy a barna szájrúzs volt a ’90-es évek füstös szeme. Nagyon is kedvelte ezt a trendet például Drew Barrymore, Jada Pinkett Smith és Brandy is.

Hogy visszakanyarodjunk a Spinédzserekhez, egy trend, ami nagyon is jellemző a filmre és a 90-es évekre. Ez a trend pedig a rétegek trendje, amely lehetővé tette, hogy valaki kombinét vegyen fel egy sima rövidujjú póló fölé. Ezt pedig láthatjuk a filmben, de akár a már említett Jóbarátokban is.