in

Vegán csicseriborsós omlett

Az omlettről természetesen mindenkinek a tojás jut az eszébe. Ez az omlett azonban nem azzal készül.

Ebben az esetben ugyanis csicseriborsólisztet használunk fel ennek a népszerű ételnek az elkészítéséhez, a tölteléket pedig szabadon variálhatjuk benne.

Recept nyomtatása
Vegán csicseriborsós omlett recept
Fogás Vegán
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
Hozzávalók
A csicseriborsós tésztához:
Lehetséges töltelék:
Fogás Vegán
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 5 perc
Mennyiség
Hozzávalók
A csicseriborsós tésztához:
Lehetséges töltelék:
Elkészítés
  1. Egy mérőedényben keverjük ki a csicseriborsós tésztát. Ne legyen túl sűrű, a palacsintatésztához hasonlatosnak kell lennie, hogy könnyen önthessük. Tegyük félre állni egy kicsit.
  2. Egy felforrósított, tapadásmentes serpenyőben pirítsuk meg a lilahagymát és a fokhagymát annyira, hogy enyhén megbarnuljanak. Adjuk hozzá a brokkolit is, hogy megpuhuljon. Szedjük ki az egészet egy tányérra.
  3. Az előbb is használt felforrósított serpenyőbe tegyünk egy kis olívaolajt, és öntsük bele a tészta felét. Rakjuk rá a fokhagymát, a hagymát, a brokkolit és a paradicsomot a tészta felére. Várjuk meg, amíg bugyborékolni nem kezd, és a szélei meg nem szilárdulnak (nagyjából 2 perc szükséges hozzá).
  4. Ha már lehetséges, óvatosan fordítsuk meg, és süssük még egy percig. Fedjük le, vegyük le a tűzhelyről, és hagyjuk állni 5 percig.
  5. Díszítsük még több paradicsommal, aprított lilahagymával, szeletelt avokádóval és lime-szeletekkel.
  6. Fűszerezzük sóval és borssal ízlés szerint.
Megjegyzés

Tiramisu brownie

Oldalalvással csökkenthető a babák halva-születési kockázata?