Sonkás-sajtos csirketekercsek recept
Mennyiség Előkészítés
4személyre 25perc
Sütés/főzés
20perc
Mennyiség Előkészítés
4személyre 25perc
Sütés/főzés
20perc
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Vágjunk bele a csirkébe körülbelül a háromnegyedéig, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen a húst. Nyissuk szét a csirkét, és lapítsuk ki. Terítsünk szét egy műanyag fóliát a húson, és igyekezzünk egy edény vagy egy serpenyő segítségével minél jobban kilapítani azt.
  3. Ezután távolítsuk el a műanyag fóliát, és fűszerezzük a húst sóval, borssal és fokhagymaporral. Dörzsöljük bele a fűszereket a húsba minél egyenletesebben.
  4. Terítsünk szét 2-3 szelet sonkát a húson, azt pedig kövesse 2 szelet sajt. Óvatosan tekerjük fel a csirkehúst.
  5. Tegyük a lisztet, a tojást és a zsemlemorzsát három különböző edénybe. Mártsuk bele a csirketekercset a lisztbe, majd a tojásba és végül a zsemlemorzsába. Ezt követően tegyük egy tepsire.
  6. Tegyük bele a brokkolit is a tepsibe, keverjük össze olívaolajjal, sóval és borssal ízlés szerint. Öntözzük meg a tekercset a 2 evőkanál olívaolajjal
  7. Süssük 20 percig, szeleteljük fel, majd tálaljuk.
Megjegyzés

Forrás: tasty.co