in

Serpenyős csirkemell spenóttal

Ez a serpenyős csirkemell spenóttal egy egytálétel, melyben a csirkemell és zöldségek kapnak helyet a legízletesebb citrommal, vajjal és fűszernövény szósszal.


Recept nyomtatása
Serpenyős csirkemell spenóttal recept
Serpenyős csirkemell spenóttal recept
Fogás Húsételek
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Fogás Húsételek
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Serpenyős csirkemell spenóttal recept
Elkészítés
  1. Vegyünk elő egy nagyobb tányért, és keverjük benne össze a lisztet, a sót és a borsot.
  2. Fűszerezzünk meg minden csirkemell szeletet sóval ízlés szerint, majd mártogassuk bele azokat a lisztes keverékbe.
  3. Forrósítsunk fel 2 evőkanál vajat egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon.
  4. Adjuk hozzá a csirkét, és süssük mindkét oldalát 4-5 percig, amíg aranybarna nem lesz és át nem sül. Rakjuk át a húst egy tányérba, és fedjük le fóliával. A serpenyőt töröljük ki egy papírszalvétával.
  5. Helyezzük a kaliforniai paprikát a serpenyőbe, és süssük 3-4 percig. Adjuk hozzá a spenótot is, és süssük további 3 percig, amíg a spenót össze nem esik, és a paprika át nem sül. Adjuk hozzá a koktélparadicsomot is, és fűszerezzük meg a zöldségeinket sóval és borssal.
  6. Szedjük ki a zöldségeket is a csirkehúsunk mellé.
  7. Olvasszuk fel a maradék vajat is a serpenyőben, amíg az el nem kezd barnulni. Keverjük bele a mézet, a citromlét, a kakukkfüvet, sózzuk és borsozzuk. Vegyük le a serpenyőt a hőről.
  8. Öntsük rá a szószt a csirkére és a zöldségekre, és tálaljuk. Díszítsük citromszeletekkel és kakukkfűszárral, ha szeretnénk.
Megjegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0