Mustáros lazac recept
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
20perc
Előkészítés
10perc
Sütés/főzés
20perc
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőnket 220 fokra. Béleljünk ki alufóliával egy 33×45 cm-es tepsit. Szórjuk szét benne a citromszeleteket.
  2. Egy kisebb tálban keverjük össze a citromlét, a szemcsés mustárt és a dijoni mustárt. Fűszerezzük sóval és borssal és egy kiskanál friss kaporral.
  3. Tegyük bele a lazacot a tepsibe, és dörzsöljük be a mustáros szósszal. Fűszerezzük kóser sóval és borssal.
  4. Szeljük fel vékonyra a burgonyát, és tegyük egy tálba a spárgával és a zúzott fokhagymával. Locsoljuk meg olívaolajjal, fűszerezzük sóval és borssal, majd rázzuk össze, hogy jól befedjék a hozzávalókat. Szórjuk bele a zöldségeket a tepsibe annyira egyenletesen, amennyire az lehetséges. Szórjuk meg még több sóval és borssal, ha szeretnénk.
  5. Süssük a lazacot a többi hozzávalóval 15-20 percig, vagy amíg úgy nem látjuk, hogy elkészült.
  6. Tálaljuk további mustárszósszal, és szórjuk meg friss kaporral. Ha szeretnénk, díszítsük még több citromszelettel.
Megjegyzés