in

Mustáros lazac

Ez a mustáros lazac egy könnyű mustárszószos lazac recept karamellizált spárgával és burgonyával.

Valóban egy egyszerű ételről van szó, amely ráadásul minimális takarítással jár csak. Tökéletes étel az elfoglalt napok vacsorájaként.

Recept nyomtatása
Mustáros lazac recept
Fogás Húsételek
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Fogás Húsételek
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőnket 220 fokra. Béleljünk ki alufóliával egy 33x45 cm-es tepsit. Szórjuk szét benne a citromszeleteket.
  2. Egy kisebb tálban keverjük össze a citromlét, a szemcsés mustárt és a dijoni mustárt. Fűszerezzük sóval és borssal és egy kiskanál friss kaporral.
  3. Tegyük bele a lazacot a tepsibe, és dörzsöljük be a mustáros szósszal. Fűszerezzük kóser sóval és borssal.
  4. Szeljük fel vékonyra a burgonyát, és tegyük egy tálba a spárgával és a zúzott fokhagymával. Locsoljuk meg olívaolajjal, fűszerezzük sóval és borssal, majd rázzuk össze, hogy jól befedjék a hozzávalókat. Szórjuk bele a zöldségeket a tepsibe annyira egyenletesen, amennyire az lehetséges. Szórjuk meg még több sóval és borssal, ha szeretnénk.
  5. Süssük a lazacot a többi hozzávalóval 15-20 percig, vagy amíg úgy nem látjuk, hogy elkészült.
  6. Tálaljuk további mustárszósszal, és szórjuk meg friss kaporral. Ha szeretnénk, díszítsük még több citromszelettel.
Megjegyzés

Olasz csirkesaláta

Low carb diéta kezdőknek