in

Mennyei finom karamellizált banános palacsinta

Nyilván mindenkinek van már biztosan bevált palacsinta receptje. Amennyiben ragaszkodsz ahhoz, akkor nyugodtan használhatod a saját palacsinta receptedet is, és csak a töltelék részét emeld ki ebből a receptből.

Ha azonban szeretnéd, akkor nyugodtan készítsd el a teljes receptet így, ahogy le van írva, hiszen maga az alap is igazán különleges lesz az átlagos palacsintához képest.


Recept nyomtatása
Karamellizált banános palacsinta recept
Karamellizált banános palacsinta recept
Fogás Desszertek
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
A töltelékhez:
Fogás Desszertek
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
A töltelékhez:
Karamellizált banános palacsinta recept
Elkészítés
  1. A palacsinta elkészítéséhez egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet, a tojásokat, a vajat és a cukrot. Addig keverjük, amíg valóban el nem vegyülnek a hozzávalók.
  2. Adjuk hozzá a tejet félbögrénként. Keverjük élénken. Győződjünk meg arról, hogy a tej teljesen elvegyül a tésztában, aminek pedig mindig simának kell lennie, mielőtt még több tejet öntenénk bele. A tésztának a végére egész folyékonynak kell lennie, és nem szabad csomóknak lennie benne.
  3. A sütés során egyszerre a tészta egy harmadát tegyük bele a serpenyőbe. A tésztát öntsük mindig a közepére, és onnan egyengessük szét benne. Ha már a tészta aljának a közepe aranybarnára sült, akkor fordítsuk meg. Addig süssük, amíg a tészta szélei ropogóssá nem kezdenek válni.
  4. A töltelék elkészítéséhez is vegyünk elő egy serpenyőt, amelyben keverjük össze a barnacukrot és a vajat, majd addig melegítsük, amíg enyhén buborékozni nem kezd. Ekkor adjuk hozzá a fahéjat és a banánt. Kevergessük addig, amíg a banánt teljesen be nem fedi a karamell. Ekkor vegyük le a hőről, és hagyjuk kihűlni.
  5. A banános töltelékünk felét oszlassuk el az egyik palacsintánk felén. Ekkor hajtsuk rá a tészta másik felét, majd hajtsuk az egészet félbe. Ugyanezt ismételjük meg a másik banánnal is.
  6. Tálaljuk tejszínhabbal és locsoljuk le karamell szósszal.
Megjegyzés

Forrás: tasty.co

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0