in

Lencseleves sárgarépával és burgonyával

Ez a lencsés, sárgarépás és burgonyás leves az, amelyik tökéletes választás a másnaposság esetén. Tele van csupa ízletes és tápláló hozzávalóval, amelyek minden bizonnyal mindenki tetszését elnyerik majd.

Ráadásul az elkészítése is megfelel majd egy átbulizott éjszaka után, hiszen a nagyja munkát a lassúfőző edényünk végzi majd.

Recept nyomtatása
Lencseleves sárgarépával és burgonyával
Fogás Levesek, Vegán
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 6 óra
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
A végén hozzáadandó:
Fogás Levesek, Vegán
Előkészítés 30 perc
Sütés/főzés 6 óra
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
A végén hozzáadandó:
Elkészítés
  1. Tegyük az összes hozzávalót egy lassúfőző edénybe. Fedjük le, és főzzük magas hőfokon 5-6 óra hosszáig, vagy alacsonyabbon 7-8 órát.
  2. Tegyünk nagyjából 4 bögre levest egy turmixgépbe az olívaolajjal együtt. Óvatosan pulzáljuk addig, amíg közepesen sima és krémesnek kinéző állagot nem kapunk. Ekkor ezt rakjuk vissza az edényünkbe, és keverjük el a többi levessel. Keverjük bele a kelkáposztát és a petrezselyemzöldet is. Kapcsoljuk le a hőt, és hagyjuk állni az egészet, mielőtt még tálalnánk. Az íz és az állag is jobb lesz az idővel.
  3. Ízlés szerint fűszerezzük (adjuk hozzá a citromlét), majd tálaljuk ropogós kenyérrel és némi parmezán sajttal.
Megjegyzés