in

Kelbimbós tészta tejszínes és citromos szósszal

Mindenki szeret finomakat enni, azonban nem lehet ez az egyetlen tényező, amely mentén elkészítjük az ételeinket, hiszen az egészségünkre is gondolni kell. A kettő pedig nem mindig jár együtt.

Nem kell válogatnod az egészséges és a finom étel között, ha ezt a kelbimbós tésztát készíted el. A krémes, kissé fanyar ízvilág mindenkit le fog venni a lábáról, ráadásul a vegetáriánusoknak is megfelelő étele lesz.


Recept nyomtatása
Kelbimbós tészta tejszínes és citromos szósszal recept
Kelbimbós tészta tejszínes és citromos szósszal recept
Fogás Tészták
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Fogás Tészták
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Kelbimbós tészta tejszínes és citromos szósszal recept
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. Vágjuk négybe a kelbimbókat és forgassuk össze egy kanál olívaolajjal. Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük addig, amíg meg nem puhul és pirul. Ez kb. 20-25 percig tart.
  2. Amíg a kelbimbó pirul, főzzük meg a tésztát a csomagoláson feltüntetett leírás szerint. Szűrjük le kb. fél bögrével hagyva a tészta vizéből, és tegyük vissza az edénybe.
  3. A szósz elkészítéséhez forrósítsuk fel a maradék egy kanál olívaolajt közepesen alacsony hőfokon. Rakjuk bele a fokhagymát, és süssük kb. 1 percig. Mérjük bele a tejszínt és az 1 kiskanál citromhéjat. Forraljuk fel, és főzzük, amíg enyhén be nem sűrűsödik (6-8 perc). Végül pedig adjuk hozzá a citromlét.
  4. Keverjük bele a tésztás edényünkbe a szószt és a kelbimbót. Adjunk annyi tésztavizet a szószhoz, hogy az el tudja lepni a tésztát és a kelbimbót is.
  5. Rakjuk át a tésztát egy tálba, és tálalás előtt szórjuk meg pirított dióval.
Megjegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0