in

Fűszeres thai tészta zöldséggel

Ha valamilyen tésztaételre vágysz, amelybe nem kell feltétlenül, hús is kerüljön, akkor tökéletes választás ez a fűszeres thai tészta, amely az egzotikus ízek iránti vágyaidat is kielégíti majd.

A csípős ízek kedvelői minden bizonnyal megszeretik ezt az ételt, de valamivel kevesebb csipős szószt használva azok is élvezni fogják, akik nem rajonganak a túlzott fűszerezésért.


Recept nyomtatása
Fűszeres thai tészta recept
Fűszeres thai tészta recept
Fogás Tészták
Konyha Thai ételek
Mennyiség
Hozzávalók
Fogás Tészták
Konyha Thai ételek
Mennyiség
Hozzávalók
Fűszeres thai tészta recept
Elkészítés
  1. Töltsünk meg félig egy nagyobb lábast sózott vízzel, és forraljuk fel. Rakjuk bele a linguine tésztát, és főzzük meg a csomagoláson feltüntetett instrukcióknak megfelelően. Szűrjük le, és tegyük félre.
  2. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a barnacukrot, a szójaszószt, a sriracha szószt és a gyömbért. Jól keverjük el a hozzávalókat, majd tegyük félre.
  3. Tegyük vissza az előző nagyobb lábast a tűzhelyre, forrósítsuk fel közepes hőfokon, és adjunk hozzá egy evőkanál olívaolajt. Adjuk hozzá a felvert tojásokat és a paprikapelyhet is, és keverjük jól el. Amint megfőtt, tegyük félre a tésztával.
  4. Tegyük vissza a nagy lábast a tűzhelyre, forrósítsuk fel a maradék egy evőkanál olajt közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a cukkinit, a gombát és a fokhagymát. Pirítsuk közepesen magas hőfokon 5-6 percig, vagy amíg a zöldségek teljesen át nem főnek.
  5. Kapcsoljuk alacsonyabbra a hőt, adjuk hozzá a tésztát és a tojásokat, majd öntsük rá a szószos keveréket. Egy fakanál segítségével jól keverjük el a hozzávalókat, hogy a zöldségek és a szósz beborítsák a tésztát. Ekkor vegyük le a hőről, adjuk hozzá a földimogyorót, a zöldhagymát és a koriandert, majd jól keverjük el ezekkel is az ételünket.
  6. Tálaljuk azonnal.
Megjegyzés