in

Eredeti olasz bazsalikomos paradicsomleves recept parmezán sajttal

Ha egy igazán olaszos és különlegesen intenzív paradicsomlevesre vágyunk, akkor tökéletes választás ez a bazsalikomos verzió, melynek az ízvilágát a fokhagyma és a húslé alap is csak tovább fokozza.

Tálalás előtt szórjuk meg parmezán sajttal, hogy még ellenállhatatlanabb legyen az összhatás.

Recept nyomtatása
Bazsalikomos paradicsomleves recept
Fogás Levesek
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Fogás Levesek
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Tegyük bele az összes hozzávalót egy fedéllel rendelkező edénybe. Keverjük őket jól el, majd fedjük le az edényünket, és forraljuk fel a levesünket közepesen magas hőmérsékleten.
  2. Miután felforrt, vegyük lejjebb a hőt az edényünk alatt, és főzzük a levest lefedve lassan 2 óra hosszáig, amíg az ízek össze nem keverednek, és a zöldségek puhák nem lesznek.
  3. Hagyjuk a levest lassan kihűlni, majd mixer vagy robotgép segítségével pürésítsük csomómentesre.
  4. Amennyiben folyékonyabb állagot szeretnénk, akkor adhatunk hozzá több vizet vagy húslevest.
  5. Tálalás előtt szórjuk meg még bazsalikomlevéllel és parmezán sajttal.