in

A tökéletes, vékony és ropogós hasábburgonya titka

A tökéletes és ropogós hasábburgonya elkészítése nem egyszerű feladat, viszont a végeredmény annál finomabb.

Ez az a recept, amelyet feltétlenül el kell készítened, ha a hamburger vagy bármely más étel mellé keresnél tökéletes köretet.

A vékony és ropogós sült burgonya mindenki vágya, és most mindenki elkészítheti otthon is ezt a tökéletesített receptet.


Recept nyomtatása
Tökéletes, vékony és ropogós hasábburgonya recept
Tökéletes, vékony és ropogós hasábburgonya recept
Fogás Köretek
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
  • 1 kilogramm burgonya meghámozva és körülbelül fél centiméteres szeletekre szelve (a felszeletelt krumplit tartsuk egy tál vízben)
  • 2 evőkanál ecet
  • 2 liter olaj
  • ízlés szerint
Fogás Köretek
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
  • 1 kilogramm burgonya meghámozva és körülbelül fél centiméteres szeletekre szelve (a felszeletelt krumplit tartsuk egy tál vízben)
  • 2 evőkanál ecet
  • 2 liter olaj
  • ízlés szerint
Tökéletes, vékony és ropogós hasábburgonya recept
Elkészítés
  1. Helyezzük a burgonyát és az ecetet egy lábasba, és adjunk hozzá 2 kvart vizet és 2 evőkanál sót. Forraljuk fel így, majd főzzük 10 percig. A krumplinak meg kell puhulnia, azonban nem szabad, hogy szétessen. Szűrjük le, majd terítsük szét a krumplit egy papírszalvétával kibélelt magasabb falú tepsin. Hagyjuk így száradni kb. 5 percig.
  2. Közben forrósítsuk fel az olajt 200 fokra egy nagy wokban vagy egy 5 kvartos holland sütőben magas hőmérsékleten. Adjuk hozzá a krumpli körülbelül egyharmadát (ekkor a hőmérséklet kb. 180 fokra esik vissza). Süssük 50 másodpercig alkalmankénti rázogatással egy drótháló segítségével. Szedjük ki a krumplit egy másik papírszalvétával kibélelt tepsire. Ezt ismételjük meg a maradék krumplival is (még két adagban süssük), de minden újabb sütés előtt várjuk meg, hogy az olaj elérje a 200 fokot. Ha az összes krumpli elkészült, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni kb. 30 percig. Hogy a legjobb eredményt érjük el, fagyasszuk le a burgonyát egy éjszakára, de akár két hónapra is. De ez nélkül is folytatható a recept a következő lépéssel.
  3. Ismét forrósítsuk fel az olajt 200 fokra. Süssük aranybarnára és ropogósra a krumpli felét. Ez kb. 3 és fél percet vesz majd igénybe. Tegyük át a krumplit egy szalvétával kibélelt tálba, és azonnal szórjuk meg kóser sóval. A már elkészült sült krumplit melegen és ropogósan lehet tartani, amíg a második adag is elkészül, ha egy tepsin 100 fokra melegített sütőbe tesszük. Ha már mindkét adag elkészült, azonnal fogyaszthatjuk.
Megjegyzés