in

Párkapcsolati lábvíz vs. pezsgő?

Kapcsolatserkentő tippek neked és párodnak

Ki akarná poshadt lábvízhez hasonlítani a kapcsolatát? Ugye legszívesebben te is annak örülnél, ha önmagad és a környezeted is pezsgő, aktív, mindkét oldalról időt és energiát nem kímélő, nagyszerű és összhang-dúsnak titulálnák a pároddal való kapcsolatodat…

Minden kapcsolat alapvető „elvárása” a minőségi idő, a jó befektetések, és a folyamatos ápolás. Mindennek eredménye pedig egy jól működő, példaértékű, boldog és kiegyensúlyozott kapcsolat. Nem hangzik rosszul, igaz? Ám mindehhez valóban rengeteg energia szükséges, hogy végül ne egy elvérzett kapcsolat heverjen kizsigerelve, árván a sivár és elkeserítő statisztikák sárga talajába taposva (lásd: a házasságok több mint fele válással végződik).

Amennyiben kész vagy időt és energiát fektetni a kapcsolatodba, alább néhány gyakorlati tippel szolgálunk, amelynek segítségével eredményesen „navigálhatod” szerelmi életed kedvesed és a magad örömére és megelégedettségére egyaránt. Készen állsz? Akkor vágjunk bele!

Habár a statisztikák a párkapcsolatok ellen látszanak szólni, mégis amennyiben körülnézünk, egyre több férfi és nő kész és képes is tudatosan időt és energiát szentelni a párkapcsolatába, hiszen ez egy olyan kulcsfontosságú bázisa, területe mindannyiunk életének, amelyre érdemes figyelni és amelyért van értelme erőfeszítéseket tenni.

Ma már fellazultak a régmúltban szorosra fűzött kötelékek, kihúzódott a párválasztás időszaka, azonban igen korán belevágunk a kapcsolati élet kóstolgatásába. Tagadhatatlan: nagy változások korát éljük, a végeredményt, mindennek a foganatát pedig az elkövetkező generációk fogják megtapasztalni, akik summázhatják és elkönyvelhetik korunk párkapcsolati-világának hatásait.

Ha te azok közé a férfiak közé tartozol, aki már felkötötte a gatyáját és elég elszántnak érzi magát ahhoz, hogy értékesebbé formálja kedvesével egybefonódott életét, nézd át az alább felsorolt tippeket, amelyek között meglelheted a kedvedre való(ka)t, és gyakorlatba is léptetheted, hogy minél előbb profitálhass belőlük. Habár mindehhez érdemes figyelembe venni azt a tényt, hogy mindez egy hosszabb távú, kellőképpen rugalmas és értékes kötelék, amelyért szükséges és érdemes áldozatokat hozni.

1. Teremts harmóniát a hétköznapok és ünnepek között…

A mai gyorskor folyton nyugtalan és hajszolt forgatagában nem könnyű feladat egy élhető és élvezhető harmóniát teremteni a hétköznapi iram és az ünnepi feltöltődés között. Kimozgattunk, átmozgattunk egy sor olyan rég bevált szokást a helyéből, amelynek éppen az egyensúly megőrzése és fenntartása volt a célja (lásd szokások). De itt nem újjal kell mutogatni, hanem elfogadni a változást, és megteremteni egy kiegyensúlyozottabb életet.

A párkapcsolatban az ünnep valóban egy személyre-, illetve párra szabható kategória, hiszen itt évfordulókról, felelevenítésekről van szó. Természetesen életbe léptethetőek a hagyományosabb értelemben vett névnapi, születésnapi köszöntésekkel egybefonódott események is. A lényeg az, hogy éreztesd a pároddal, választottaddal, hogy fontos számodra, hogy figyelsz rá, hogy nem sajnálod az időt tőle, értékeled őt és elkötelezted magad vele.

2. Kényeztető bónuszok

Gyakran esünk abba a csapdába, hogy nagyban gondolkodunk, nagy dolgokat vagyunk hajlamosak értékesnek minősíteni, miközben mindemellett eltörpülnek az apró gesztusok és figyelmességek. A párod fáradtan tért haza, majdnem beesett az előszoba-ajtón.

Masszírozd meg a vállát, a kezét és a lábát. Készíts neki egy forró fürdőt és ajánld fel, hogy ma te készíted a vacsorát… ami, ha sajtos tészta lesz is, kiváló, mert szeretettel és odaadással készítetted el, az Ő kedvéért, kényeztetésére.

3. Ajándékok és ajándékocskák

Karácsony, húsvét, Valentin-nap, szülinap… ok. Ezekre a nagyobbnak számító ünnepekre érdemes időben felkészülnöd, ne az utolsó percre halaszd az ajándék-vásárlást, hanem szánj rá kellő időt, hogy ne legyen pénzkidobás mindez. Miért? Mert az ajándék-vásárlás egy kalandos út, amelyhez valóságos piackutatást kell végezned…

Igen, jól olvastad: piackutatást! Ez esetben igen közel van a „vizsgált személy”, aki nem más, mint a te kedvesed. Akit meg kell ismerned, tudnod kell róla, hogy mi a kedvenc színe, ruhája, illata, virága, üdülési helye, hobbija… ezek felderítése esetében nem eshet hiba a számításodba, a vásárlásodba… Meglátod: értékelni fogja.

Sok nő nem veszi jó néven, ha a házasságkötést követő években (avagy egy hosszú időt felölelő együttélés után) megfogyatkoznak az apró figyelmességek, gesztusok. Akkor az a benyomása támadhat, hogy már nem akarod meghódítani őt, hogy már „megkaptad”, „beadta a derekát neked” és neked meg mindezek tudatában miért is érné meg erőltetned magad…

Miért is? Mert továbbra is biztosítanod kell afelől, hogy fontos. Vigyél haza néha egy csokor virágot a kedvenc virágárusától, egy ízlésesen csomagolt, ínycsiklandó belga csokit, vagy egy koncertjegyet akár. Lepd meg és ő nem fog kételkedni abban, hogy értékeled őt.

4. „Mágikus” cetlik és üzenetek

 

Tapasztalatból mondhatom, hogy a szerelmem, amikor tízórait csomagol nekem reggelente és a doboz tetejére egy kis feljegyzést csúsztat, olyan feliratokkal, mint példaképpen: „szeretlek!”, „nagyon várom már, hogy haza gyere hozzám, és megöleljelek…” akkora erőt és motivációt kapok mindezek olvasásától, avagy tudomásul vételétől, hogy az energia-ital ehhez képest bolhacsuklásnak bizonyul. Vagy felkel velem, még akkor is, ha neki később is elérne, elkészíti a reggelimet, és leül velem beszélgetni. Megölel és elbúcsúzik.

A „most éppen rág gondoltam/éppen te jársz a fejemben” üzenettel bíró rácsörgések, az e-mailek és sms-ek ugyancsak nagyszerű jelei annak, hogy a másik fél hiányzik, és már alig várjuk a délutáni/esti találkozást, az együtt töltött kedves órákat.

5. A „Mi-idő” biztosítása

Meglehet: mindketten rengeteget dolgoztok, és csupán hétvégén van igazán időtök egymásra. Ne keseredj el! A hétvégén biztosítsd a „Mi-időt”, amelynek keretében csak egymásra figyeltek. Elmentek vacsorázni, vagy magatok készítitek azt (maga a közös étel-készítés is örömteli tud lenni), menjetek el táncolni, vagy nézzetek meg egy jó kis filmet.

A lényeg: egymásra legyetek hangolva! Hallgassátok meg a panaszait, osztozzatok az örömében… mártózzatok meg a közös emlékekben és garantáljatok újakat a közös emléktárba. Hihetetlen érték mindez a párkapcsolatotokra nézve.