in

Minden, amit tudnod kell a Pilatesről!

Mi a Pilates és hogyan működik?

A Pilates egy speciális fitnesz módszer, ami a keleti mozgásformákat a modern anatómiai ismeretekkel ötvözi.

A gyakorlatok kifejlesztője egy német úr, Joseph Pilates volt, akit már a születése óta gyötörtek a különféle ízületi bántalmak.

A fájdalmakat egészen kicsi korától kezdve sporttal igyekezett enyhíteni, így született meg a Pilates ötlete is. Ebben a bejegyzésben egy rövid ismertetőn keresztül kaphatsz betekintést erről az igazán komplex mozgásformáról.

Mi a Pilates?

A Pilates legfőbb célja a testi és lelki egyensúly, vagyis a harmonikus élet megteremtése. A Pilates során három, egymástól igencsak eltérő gépet használhatsz.

A Reformer gép segít az izmok feszesebbé tételében és a koncentráltabb mozgás elérésében. Ahogy a neve is mutatja, teljesen átreformálja a testedet, akár szálkásíthatsz is vele.

A Cadillac géppel szintén elég sok gyakorlatot végezhetsz, igénytől függően edzheted a karjaidat, a lábaidat vagy a törzsed izmait is.

A harmadik típusú Pilates gép, a Guillotine Magyarországon még nem nagyon terjedt el, ez többek között annak is köszönhető, hogy elég drága beszerezni.

A Pilates segít neked az összes izmodat megerősíteni, így lecsökkenheted a mozgásszervi megbetegedések kockázatát. Különösen szükséged lehet a Pilatesre akkor, ha sokat ülsz a gép előtt, vagy éppenséggel nehéz fizikai munkát végzel.

Bár a teljes elsajátításához időre van szükség, néhány alap gyakorlattal már sok mindent elérhetsz. Jó hír még, hogy a Pilates nem csak a testedet, de a lelkedet is edzi, ezáltal könnyebben vezethetsz be az életedbe, egyéb, az egészségesebb életmódot célzó szokásokat is.