in

Mi az életfa és tulajdonképpen mit is szimbolizál?

Az életfa olyan ősi jelkép, mely számos világtájon és vallásban megjelenik. Egyaránt felbukkan a majáknál és a keltáknál, illetve a buddhizmusban és az északi mitológiában is.

Míg a pontos részletek eltérhetnek egymástól, az életfa mindenhol ugyanazt a spirituális dolgot jelenti.

Érdemes közelebbről is megnézned, számodra milyen megfontolni valókat hordoz ez a szimbólum, és hogyan tudod felhasználni a mindennapi élet rohanása közben.

Az életben minden összekapcsolódik egymással

Az élet fáját a leggyakrabban nagy gyökerekkel ábrázolják, melyek szélesen elterülnek, és mindent behálóznak.

Az ágak pedig majdnem az égig érnek, ugyanannyira kiterjedve, mint a gyökerek a föld alatt. Ezek az élet főbb dolgait kapcsolják össze egymással, az univerzum energiáit juttatják el hozzánk, a mindennapokba.

Az életfa a családokat és az emberi kapcsolatokat is megjeleníti. Míg a gyökere a múltban indul, az ágak a jövőt mutatják, ahol minden levél egy-egy újabb ember.

Már ránézve is megnyugszol, hiszen láthatod, hogy az élet körforgása soha nem áll le.

Az újjászületés is benne van a fa szimbólumában. Ősszel elszáradnak a levelek, majd lehullanak, a téli hónapok alatt pedig a pihenés következik.

Az elrothadó levelek táplálják a tavaszi megújulást, amikor a fa újra élettel telivé válik, rügyeket hoz, és kizöldül.

Ha a szimbolizmus mögé nézel, akkor láthatod, hogy őseink ezzel is azt akarták megmutatni, hogy nem baj, ha megöregszünk és lehullanak a leveleink, jön majd a tavasz, amikor egy vadiúj élet kezdődik.