in

Káosz a gardróbban? Megtudhatod, mikor van itt az ideje, hogy megválj régi ruháidtól!

A divat ugyan örök körforgásban van, de ez nem azt jelenti, hogy minden régi darabot meg kell tartanod. Ha kevés hely áll rendelkezésedre a ruhák tárolásához, még inkább sürgős megtalálni a választ a kérdésre, hogy mikor jön el az idő, amikor meg kell válnod a régi ruháktól.

Sok darabhoz lehet érzelmi kötődésed. Előfordulhat, hogy olyan különleges darabokat is őrzöl, melyek még a nagymamád vagy anyukád szekrényéből valók.

Ezeknek természetesen mindig helye lesz a szekrényedben – limitált mennyiségben -, de ha alaposabban körülnézel, biztosan fogsz találni olyan ruhákat is, melyektől itt az ideje megválni.

1. Ha az exedtől kaptad

A régi kapcsolatok emlékét még ajándékok, ez esetben ruhák formájában sem érdemes őrizgetni. Ahogyan a szerelem lángja kialudt, úgy alkonyult le annak a darabnak is, amit nem mondunk ugyan, hogy égess el, de… Minél előbb távolítsd el a szekrényedből!

2. Még rajta a cetli

Ha eltelt a vásárlás óta 1 év és a ruha még soha nem volt rajtad, mikor a kezedbe akad, biztos, hogy bűntudatot érzel. Tudod mit kell tenned!

3. Foltos

Kiszedhetetlen folt van rajta, amire évről évre megpróbálod megtalálni a sikeres megoldást. Vagy lyuk éktelenkedik a ruhán, amit majd egyszer és valamikor elviszel egy varrónőhöz javításra. Mivel tudjuk, hogy a “majd” nem fog bekövetkezni, ne hagyd, hogy az ilyen ruhák tovább foglalják az értékes helyet a gardróbban.

4. Szeszélyből vásároltad meg

Hirtelen felindulásból egy bulira vagy egy jeles alkalomra megvettél egy olyan ruhát, ami nem a te stílusod, túl merész, túl feltűnő, nem passzol hozzád? Valószínűleg ki nem állhatod a látványát sem. Ki vele!

5. Ha most nem vennéd meg

Ha ránézel és úgy érzed, az üzletben látva már nem vásárolnád meg az adott ruhát, akkor felesleges tartogatnod, hiszen ezt azt jelenti, nem is szívesen vennéd fel.

6. Ha nem áll tökéletesen

Újra és újra megpróbálkozhatsz vele, hogyan tudnál jól mutatni benne, de a tükör sosem fogja azt mutatni, amire vágysz. Ha a ruha túl nagy vagy szűk, rövid vagy túl hosszú, itt-ott eláll, sosem jön el a megfelelő alkalom, hogy viseld.

7. Ha az elmúlt 1 évben nem volt rajtad

Egy év során minden évszaknak eljön az ideje. Ha a te ruhádnak mégsem jött el, azt jelenti, hogy nem szívesen hordod, legyen szó téli vagy nyári holmiról. Az ilyen daraboktól jobb megválni, hogy helyüket olyanok vegyék át, melyekben valóban jól érzed magad és ki tudod használni őket.