A francia konyha kifinomultságot és türelmet igényel, ha egy fantasztikusan finom és ugyanakkor kicsit különleges étellel szeretné meglepni szeretteit, készítse el a Kacsamell narancsmártással receptet.

Kacsamell narancsmártással recept
Hozzávalók
- 1,5 evőkanál vaj
- 1 teáskanál balzsamecet
- 1 teáskanál narancslikőr
- ½ teáskanál cukor
- ½ csésze víz
- ½ csésze hús alaplé
- 1 csésze narancslé
- 1 darab kacsamell
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Lépések
- A kacsamell bőrös részét vagdossuk be, hogy a zsír könnyebben tudjon eltávozni a kacsamellből. Sózzuk, borsozzuk és hűtőben pihentetjük 30 percig.
- A narancs héját vékony szeletekre vágjuk, és 1 percig forraljuk a vízben, majd félretesszük. A narancs levét is közepes lángon forraljuk, amíg a mennyisége a felére csökken. Ez után hozzáadjuk a felforralt narancshéjakat, a hús alaplét és addig főzzük, amíg egy sűrű mártást kapunk.
- Egy olaj nélküli serpenyőben 10 percig lassú tűzön pirítjuk a kacsamell bőrös oldalát, majd megfordítjuk és erős lángon 1-2 percig pirítjuk a másik oldalát is a kicsapódót zsiradékban.
- Ezt követően leöntjük a zsiradékot a serpenyőből és hozzáadjuk a mártást, a cukrot, a narancslikőrt és a balzsamecetet, majd addig forraljuk folyamatos kevergetés mellett, amíg az alkohol elpárolog a mártásból. Ha nagyon sűrű lesz a mártás adunk hozzá 1-2 teáskanál vizet.
- Végül belekerül a vaj is az ételbe és addig kavarjuk, amíg el nem olvad a forró mártásban.
Loading…