in

Íme egy egyszerű trükk, ami öt perc alatt szárazzá varázsolhatja a körmeidet

A körömfestés és a körömszárítás is a körömápolás része

Az otthoni körömfestés során az egyik legnagyobb kihívást a körmök megszárítása jelenti. A szalonban a körmösöd erre általában professzionális körömszárító gépet használ, ami pillanatokon belül késszé varázsolja a körmeidet.

Ez az eszköz azonban nem minden háztartásban lelhető fel. Ráadásul a lakásban, főleg, ha gyerek is van, mindig akad valami tényező, ami miatt szeretnél minél gyorsabban túlleni a szárításon. Sokszor talán arra sincs időd, hogy leülj egy kávé mellé, nem még a körmök precíz megszárítására.

Ha viszont a sürgető teendők elvégzésére a kelleténél hamarabb állsz fel, megvan a lehetősége annak, hogy a körmödön a festék szétmosódik. Ekkor már a köröm elkészítésébe fektetett energiáid is semmissé válnak. Nőként ez egy igazi rémálom, ugye?

Egyszerű trükk a körömszárításhoz

Ugyanakkor van egy jó hír a számodra. Ma már nem kell 20 percig csapkodnod a levegőben a kezeiddel, hogy a körömlak végre megkössön. Egy egyszerű trükk segítségével, akár körömszárító gép nélkül is gyors hatást érhetsz el.

Ehhez nem lesz másra szükséged, mint egy tál hideg vízre. A víznek nem feltétlen kell jéghidegnek lennie, de egy-két jégkockát érdemes beledobálnod. Ha már az ujjaid érzik a kellemes hűvösséget, de még nem fagynak bele a tálba, minden adott a szárítás megkezdéséhez.

A tökéletes eredményhez fontos feltétel, hogy maximum két réteg körömlakk legyen a körmeiden és azokat se vidd fel túl vastagon.

A vékony réteg nem csak elegánsabb, de a szárítás folyamatát is könnyebbé teszi. A szárításhoz a frissen festett körmeidet öt percre kell a hideg vízbe meríteni.

Ha letelt ez az idő, tegyél egy próbát a körmök sarkaiban. Az öt perc általában bőven elegendő arra, hogy a körömlakk megtapadjon a körmök felületén.

Ezzel az egyszerű, mégis hatékony trükkel értékes perceket nyerhetsz a körömfestési napokon, amit pihenésre, vagy a házimunkák elvégzésére is használhatsz. És ne feledd! A szép körmök már önmagukban is öltöztetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0