in

Így tedd csinosabbá aprócska nappalidat!

Lakberendezés tippek kicsi nappalik kialakításához!

Hétköznap délutánokon munkából hazaérve nincs is megnyugtatóbb, mint a saját nappalidban lazítani. Ha azonban ez a helyiség a lakásodban zsúfolt, átláthatatlan, kaotikus és mindennek okát méreteiben látod, arra nagyon jó megoldásokat mutatunk most! Valójában ezt a helyiséget is nagyobbnak láttathatod és érezheted néhány ügyes trükkel.

Ülőhelyek tárolóval

Hogy a földön is minél több tárolóhelyed legyen, mégse kelljen kosarakat vagy dobozokat kerülgetned, a legpraktikusabb megoldás, ha olyan bútorokat választasz, melyeknek az aljában már eleve van hely kialakítva a tárolásra.

Foteleket és puffokat is találsz ilyen változatban, de a nappaliban lévő kanapédban is legyen ágyneműtartó!

Gondold újra a dohányzóasztal fogalmát!

Az asztal elsősorban felületén használható tárolásra – hihetted ezt eddig. Ám sok helytől fosztod meg magad, ha valóban csak némi dekoráció elhelyezésére használod a nappali asztalkádat.

Akár az ülőhelyeknél, itt is okosabb olyan megoldást választanod, amiben van lehetőség a tárolásra. Az asztal teteje alatt ugyanis bőségesen juthat hely akár párnák, plédek elhelyezésére anélkül, hogy zavarnák a szemet.

Magasabbra a függönyöket!

Az ablak teteje felett minél magasabbra próbáld meg elhelyezni a függönykarnist. Ezzel légiesebbé, szellősebbé varázsolhatod a teret. Anyagukban is kerüld a sűrű, nehéz szövésű függönyöket, válassz áttetsző vagy csipkés textileket az ablakra!

Törekedj a világosságra!

Ha ez alapjaiban nem adatott meg a nappalidnak, mert kevés fény jut be kintről, a színekkel még mindig variálhatsz úgy, hogy világosabbá tedd a helyiséget.

Válassz fehéres, telt árnyalatokat úgy a falakra, mint a lakástextilekhez. Így bőséges mennyiségű fényt csempészhetsz még egy sötétebb nappaliba is.

Többfunkciós bútorok

Ha a helyed kicsi és nem tudsz minden funkcióra külön bútordarabot elhelyezni benne, keress olyan megoldásokat, melyek többféleképpen is hasznosíthatók. A kisasztalod legyen étkezőasztallá alakítható, a kanapéból lehessen vendégágy és ebben az esetben se feledkezz el a puffnak álcázott tárolókról!

El a falaktól!

Semmi sem szűkíti jobban a teret, mintha a bútorokkal egyenesen körvonalazod a nappali határait. A falhoz tolt bútorokkal pedig pontosan ezt teszed. Válts szemléletet és próbáld meg úgy berendezni a nappalit, hogy minél kevesebb bútort szorítsd a falhoz és minél többet helyezz el a szoba közepén. Ha a bútorok mögött helyet teremtesz, extra méreteket adsz a nappalidnak.