in

Így használd a csokoládét sütéshez!

Néhány tipp a házilag készített csokoládés finomságokhoz!

A desszert sokaknak kizárólag a csokoládés finomságokat jelenti. Ha te is azok közé tartozol, akik az édességet csoki nélkül el sem tudják képzelni, a csokoládés finomságok otthoni elkészítéséhez biztosan jól fog jönni néhány tipp!

Hosszú pengéjű késsel a legkönnyebb vágni a csokoládét

Ha egy tábla csokoládét kell apróbb darabokra vagdosnod akár az olvasztáshoz, akár ahhoz, hogy a darabokat belesüsd a tésztába, használj hosszú pengéjű kést, amivel könnyebben boldogulsz és biztonságosabban is vághatsz.

Turbózd fel eszpresszóval!

Hogy a csokis íz még csokisabb legyen, adj hozzá egy kevés eszpresszót a recepthez! A folyékony hozzávalókhoz tégy hozzá néhány evőkanál kávét vagy a szilárd hozzávalókhoz instant eszpresszó port. Fel fogja erősíteni a csokoládé ízét anélkül, hogy a kávé kiérződne belőle.

Olvasztott csoki csakis táblásból!

Ha a recepthez olvasztani kell a csokoládét, táblás csokit használj hozzá. A csoki chipsek nem arra vannak, hogy felolvadjanak, éppen ellenkezőleg, meg kell, hogy őrizzék formájukat a süteményben. Ezeket általában kekszekhez vagy sütemények töltelékeként krémekhez használják.

Olvassz gőz felett!

Csokoládét olvasztani vagy ezerféleképpen lehet. De ha biztosra akarsz menni, válaszd a gőz feletti olvasztást! Sokkal könnyebben szabályozható folyamat ez, amibe bármikor be tudsz avatkozni, ha úgy érzed, szükség lenne rá.