in

Frissen sütött áfonyás pite

Az áfonyás pite az emberek egyik kedvenc süteménye az Amerikai kontinensen főleg az ünnepi időszakban, de Európában is közkedveltnek számít, ezért most megosztjuk a friss és ízletes áfonyás pite receptjét.

Előkészületei mindössze 25 percet vesznek igénybe, maga a sütés pedig 50 percig tart, így ezt az ínycsiklandozó süteményt 75 perc alatt elkészítheted, és az eredmény egy ínycsiklandó pite lesz.

Ezt a nagyszerű süteményt bármikor el lehet készíteni, és minden alkalomhoz illik. Legyen az születésnap, céges buli, vagy családi ünnep, az áfonyás pite mindig kiváló választás, és garantáltan nem sokáig tart, hiszen mindenki hamar reagál, ha pite van a közelben.

Frissen sütött áfonyás pite recept

Előkészítés 25 perc
Sütési/Főzési Idő 50 perc
Teljes elkészítési idő 1 hr 15 perc
Kategória Desszertek
Konyha Amerikai ételek
Adag 8 személyre

Hozzávalók
  

  • pite tészta Előre elkészített
  • 1,4 kilogramm áfonya
  • 2 evőkanál citromlé
  • ¼ bögre liszt
  • ½ bögre cukor
  • ½ evőkanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 darab tojás fehérje

Lépések
 

  • Első lépésként melegítsd elő a sütőt, majd öblítsd le vízzel és alaposan szűrd le az áfonyát. Tegyél egy sütőlapot a sütőbe és közben készíts elő egy piteformát.
  • Egy nagy tálban keverd össze az áfonyát a liszttel, a cukorral és a citromlével, és óvatosan öntsd bele ezeket a hozzávalókat a pite tésztás piteformába. Szórd a vaj darabkákat az áfonyás töltelékre.
  • Csinálhatsz egy rácsos kérget a tészta tetején, vagy használhatsz egy sodrófát is. Nyújtsd el a tésztát, és helyezd a pite tetejére.
  • Ezután zárd le a sütemény peremeit és egy éles késsel vágj nyílásokat a tetején. Finoman kenj a tetejére egy tojás fehérjét, majd szórd meg cukorral a tetejét.
  • Süssd 20 percig a pitét 210 fokon a sütőlapon. Csökkentsd a hőt 170 fokra a sütőben és süssd tovább a pitét még 30-40 percig amíg a lé fortyogni kezd.
  • Amint elkészült hagyd teljesen kihűlni. Tálalhatod a pitét tejszínhabbal, vagy akár fagylalttal is. Talán enyhén nem árt fel is melegíteni egy-egy szeletet még a tálalása előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept Értékelése




Loading…

0