in

Csak előnyei vannak: Ezért válts édesburgonyára!

Puha, krémes állagú és nagyon tápláló.

Teljesen zsírmentes és bár több cukrot tartalmaz, mint a hagyományos burgonya, mégis kevesebb kalória található benne. Ismerd meg ennek a különleges zöldségfélének a szervezetünkre gyakorolt előnyeit!

Magas a B6-vitamin tartalma

A B6-vitamin csökkenti a testben a homocisztein mennyiségét. A homocisztein megemelkedett szintje olyan betegségek kockázatát növeli, mint a keringési problémák, szívinfarktus, agyvérzés.

Kitűnő forrása a C-vitaminnak

A C-vitaminról a legtöbben azt tudják, hogy nap mint nap szedni kéne és ha megfázunk, enélkül el sem képzelhető a gyógyulás. De ez a tápanyag a csontok, fogak egészségében, a megfelelő emésztésben és a vérsejtek termelődésében is kulcsfontosságú szerepet tölt be. A kollagén termelés fokozásával fiatalítja, feszessé teszi a bőrt. Az édesburgonya pedig az egyik legjobb természetes forrása.

Sok D-vitamin található benne

Ennek a tápanyagnak elsődleges forrása a napfény, éppen ezért gyakori, hogy a napfényhiányos időszakokban hiány lép fel belőle. Élelmiszerekből viszonylag ritkán pótolhatjuk, de az édesburgonya szerencsére kellő mennyiséget tartalmaz belőle.

Ideális a vaspótláshoz

A vörös- és fehérvérsejtek termelődéséhez, valamint a megfelelő energiaszint fenntartásához is szükségünk van vasra. Segítségével javítható az immunrendszer működése és könnyebben leküzdhető a stressz.

Bőséges forrása a magnéziumnak

A magnézium az egészséges érrendszer, a csontok, a szív, az izmok és az idegek támogatója. A felnőttek többségénél hiány mutatható ki belőle. Ha természetes módon szeretnéd pótolni, az édesburgonya erre a célra is remek választás.

Sok kalcium van benne

Szabályozza az idegek működését és a szívritmust. Ez az elektrolit a vesék számára is igen fontos. Rendszeres pótlását akár édesburgonyával is megoldhatjuk.

Nem emeli meg a vércukorszintet

Hagyományos burgonya helyett nagyszerű alternatíva cukorbetegek számára is az édesburgonya. A benne lévő természetes cukrok lassan szívódnak fel, így egyenletesen szolgáltatják az energiát. Nem okoznak elhízást és kimerültséget sem.

Segít a rák megelőzésében

Élénk narancs színe is árulkodik róla, hogy sok karotinoid található benne. Ez az értékes antioxidáns összetevő nem csak a látást javítja és az immunműködést fokozza, de egyes kutatások szerint segíthet a rák megelőzésében és az öregedési folyamatok lassításában is.