in

Casanova örökösei és a Középút Daliái

Sarkítás vagy állítás?

Casanova örököseinek életében az önbizalomépítés a szex csarnokában zajlik, és az aktusok mennyiségbeli növekedésével szinkronban acélosodik az önbecsülése.

A kéjsóvárság, az erotika, az érzékiség hevességének képviseletében a buja légyottokból ki van rekesztve a Másik lény megismerésének igénye. A lepedőakrobatikára felvértezettségen kívül egyéb érzelmi csomagok nem kerülnek az alkalomszerű együttlétekbe.

A testi vágyak túlfűtöttségének színpadán a partnerből nem lehet lelkitárs, csupán ágyas, szerető, aki eszköze és élvezője lehet a közösüléseknek, azonban az imádat hőn áhított lényének szerepét nem tudja birtokolni.

Miért nem? Mert ez nem más, mint a Casanovai önző, önimádó mivolt.


A szexualitás kizárólagos képviseletében a léleknek nem jut(hat) szerep, hiszen a testi túlfűtöttség, a lázas vágyak kielégítése, csillapítása egyedüli célja az együttléteknek.
A szexsztárság az újszerű technikák beiktatásával tartható fenn. E szaftos hírnév elveszítése végső összeomlásként lépne képbe, és zúzná elemeire az aprólékosan felépített speciális illuzió-birodalmat, ahol az ágy a telhetetlen, önjelölt unga-bunga isten pillanatnyi gyönyöreinek és röpke élvezeteinek oltáraként tartható számon.

A perzselő mámorhoz, izzó kéjhez jutás érdekében a felkészülésre szánt idő szinte művészetté érlelődik. Az „edzések” időigényessége kulcsfontosságú tényezője a gyönyöridő lángra lobbantásának, ahol a szexuális egoizmus megcsillan a mámor bizsergető tükrében.
Felszínre tör és egybefonódik egymással a Nárcisz-féle (Narkisszosz – mitológiai alak) önimádás, és a Patrick Bateman (Amerikai pszicho) képviselte, önmagában gyönyörködő, saját testének aktus közbeni látványával betelni nem tudó, nem csupán az örömlányokat, hanem minden embert maga alá gyűrő, mindenkit eltipró férfiképpel. Ugye nem sok ilyen/ehhez hasonló „típus” létezik?

Az arany középút daliái

A nő szerelem-birodalmában (többé-kevésbé) szerephez jutnak a szerelem(érzés) férfi képviselői: így többek között a szélsőségek követei/ügynökei/hírvivői: a kéjbajnokok (lásd Casanova örökösei), vagy éppenséggel az arany középút daliái (természetesen ezek túlzások, sarkítások… hiszen leginkább: az ahány férfi, annyi szexuális beállítódás-féle felosztásban lehetne hinni, ha akarnánk ebben hinni. Ugyanakkor nem mindenkinek kedvére való a felosztás, a tipizálás, a kategóriákba sorolás… )

E jellemvonásokat a különféle korok férfiai kisebb-nagyobb mértékben magukban hordozták, megállíthatatlan aktivitással gyümölcsöztették, vagy felismerve az ezen adományokban rejlő lehetőségek tárházát, elsorvasztották azokat, esetleg gyakorolták e két viszonyulás közötti harmónia felállításának művészetét.

A középút bajnoka, vagy az aurea mediocritas daliája kész a megállapodásra.
Lelkét, testi vágyát engedi háborogni, azonban hajlandó és képes is csitítani benső tengerének tajtékzását, a számára nélkülözhetetlen tartós nyugalom elérése és fenntartása érdekében.

Vannak egyéni, dédelgetett titkai (amelyek birtokában elhárítja az unalmassá válás rémuralmának beköszöntét), ezért tiszteletben tartja a Társ személyes tartományának intim misztériumait.

Nem leplezi sem önmaga, sem környezete előtt, hogy hitvese mellett mások is szívesen fogadnák huzamosabb jelenlétét életükben, ám ő eljegyezte magát a „kiválasztott” lénnyel szembeni abszolúte hűséggel.

Megnyugtatják a hétköznapok tevékenységei, melyeket létfogódzókként körvonalaz, ugyanakkor a szerelemben ünnepet vél felfedezni, ami megfűszerezi a nyugalmat, és édes-pikáns kockázatot, bizsergető nyughatatlanságot, szenvedélyes izgalmat és veszélyeztetettséget csen a kiegyensúlyozottságba.

Elfogadja az élet dualitásában rejlő folyamatos vívódásokat, engedi, hogy csiszolva legyen a megpróbáltatások révén. Fogódzója a Szerelem -mind partnerként, mind pedig érzelemként-, akihez/amihez önként kötötte magát egy selyemfonállal, és örömét leli a kitartás törékeny kényelmében való tartózkodásban.

A Nőhöz sem buja vágyai kielégítésére „használatos” bábuként, szextárgyként, sem pedig elérhetetlen, megkörnyékezhetetlen ideaként nem tekint, hanem értékeli benne a szellemi-lelki-testi hármasság egyedi, nőies összhangját.

Látja és kíváncsian foglalkoztatja választottjának személyisége. A dalia (lehet) az antik históriák életre szólított/testet öltött, ideális élettársa…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0