in

Áfonyás csirkesaláta – gyors, egyszerű és egészséges étel

Friss, zamatos és egészséges – mégis mi mást várhatnánk el egy salátától? Ez az áfonyás csirkesaláta tökéletes választás, ha egy tápláló ebédre vágynánk.

Akár megvendégelésre is alkalmas, hiszen egy ilyen étel feltálalásával biztosan felkorbácsoljuk a családunk és a barátaink ízlelőbimbóit is.

Áfonyás csirkesaláta recept

Kategória Saláták

Hozzávalók
  

  • 1 evőkanál evőkanál olívaolaj
  • 1 fej Római saláta vékonyra szelve
  • 2 bögre áfonya friss
  • 1 bögre pekándió vagdalt pirított
  • 2/3 bögre lilahagyma felkockázott
  • ½ bögre kéksajt vagy bármilyen egyéb puhasajt
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Dijoni öntet:

  • 1/3 bögre olívaolaj
  • 3 evőkanál vörös borecet
  • 2 kiskanál méz
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Lépések
 

  • Először készítsük el az öntetet. Ehhez jól keverjünk el minden hozzávalót, és tegyük félre.
  • Alaposan fűszerezzük meg sóval és borssal a csirkemellek mindkét oldalát.
  • Forrósítsuk fel az olajt egy nagyobb serpenyőben közepesen magas hőfokon. Adjuk hozzá a csirkemelleket, és süssük oldalanként 4-5 percig, hogy a csirkehús teljesen átsüljön, és ne legyenek rajta rózsaszín részek.
  • Szedjük ki a csirkemelleket egy tányérra, és hagyjuk állni 5-10 percig. Ekkor szeljük fel kisebb, falatnyi méretű darabokra.
  • Tegyük bele a felszeletelt csirkehúst egy nagyobb tálba, és adjuk hozzá a káposztát, az áfonyát, a pekándiót, a lilahagymát és a kéksajtot is, majd öntsünk rá az előre elkészített öntetből. Jól keverjük össze a hozzávalókat.
  • Ezt követően pedig már tálalhatjuk is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept Értékelése




Loading…

0