in

A világ legszebb virágoskertje 71 év után először látogató nélkül!

Legtöbben valószínűleg ismerik a világhírű Keukenhofot, amely nem véletlenül nyerte el a világ legszebb tulipánkertje címet. Évente turisták milliói látogatják meg ezt a virágoskertet, ami óriási számnak minősül, tekintve, hogy a kert csak tavasszal van nyitva a nagyközönség előtt! 

Minden évben egy szorgalmas személyzet gondoskodik arról, hogy a kert ugyanolyan jól nézzen ki, mint általában, ideértve az idei évet is, viszont 2020-ban kicsit más a világjárvány okozta szélsőséges helyzetben.

Ez az év „különleges”, ugyanis idén a Keukenhof ki sem nyitott, ami 71 év után először történt meg, viszont ez nem azt jelenti, hogy megállt az élet a világ legszebb virágoskertjében. Ellenkezőleg, a virágok hihetetlenül jól néznek ki, ugyanolyan figyelmet és gondoskodást kapnak, mint mindig. 

A Keukenhofi virágoskertet 1949-ben nyitották meg és azóta folyamatosan fogadta a látogatókat minden tavasszal. Azzal a céllal keltették életre a világ legnagyobb virágoskertjét, hogy a virágtermelők termékeit tegyék világhírűvé és szó szerint felvirágoztassák a holland exportot.

Keukenhof kicsit más emberek nélkül. Idén a turistákat sajnos távol tartja a koronavírus és valljuk be, a park szépsége valamilyen szinten elragadóbb így.

Keukenhofban sok klasszikus holland hidat is megtalálni.

Ez például közvetlenül a bejáratnál található, színes tulipánok tengerével körülvéve.

Csodálatos látványt nyújt a “tulipántenger” a tóval és szökőkúttal a háttérben.

 

Tulipánok, jácintok és nárcisz virágok sorainak százai a zöldellő fák között.

 

Látva a vizet, amely tükrözi a fákat és a virágokat, felemelően nyugodt érzést nyújt. 

 

7 millió virághagymát ültetnek el évente a 32 hektáros parkban.

 

A délutáni napsütés a fák között nézi ahogy a virágok vonalai és a park útjai harmonizálnak egymással.

Forrás: albertdros.com