in

A kulturálisan védett területen található ingatlanok vásárlása Horvátországban!

Számos eladó ingatlan Horvátország területén kulturális örökség!

Létezik egy nagyon fontos információ, amellyel tisztában kell lennie a kulturálisan védett területen található horvát ingatlan megvásárlásakor. Vásárlóként nincs joga megvásárolni az ingatlant, amíg azt eladásra nem kínálják fel a helyi tanácsnak, a megyei tanácsnak és a Horvát Köztársaságnak egyaránt.

A törvény kimondja, hogy minden intézménynek 60 napon belül meg kell erősítenie a vásárlási szándékát az eladó általi megerősítés kézhezvételétől számítva. Ha egyik intézmény sem válaszol a megadott határidőn belül, akkor automatikusan elveszítik a vásárlási jogot, és törvényesen megvásárolhatja az ingatlant.

Horvát ingatlan vásárlásakor előzetes szerződéskötés szükséges

A horvát ingatlan vásárlásakor a legtöbb esetben előzetes szerződést kötnek egy jóváhagyott harmadik fél számlájára befizetett letéttel, amelynek teljesítése 14 nappal azután történik, hogy mindhárom intézménytől visszaigazolást kaptak arról, hogy nem kívánják megvásárolni azt, vagy miután a 60 napos időszak eltelt, attól függ, melyik következik be hamarabb.

Felhívjuk figyelmét, hogy bár ez egy szükséges folyamat, rendkívül ritka, hogy bármelyik intézmény valóban éljen a vásárlás jogával egy kulturálisan védett területen, hiszen nincs rá szükségük vagy elegendő eszközük ehhez.

Az eljárást azonban be kell tartani, mivel ennek a nem tiszteletben tartása esetén a horvát ingatlanvásárlási szerződést meg lehet szüntetni, és Ön felelős a pénz visszatérítéséért az eladónak.

Eladó ingatlan Horvátország területén könnyedén elérhető, ott van például a Splittől északra fekvő Trogir és Primošten közötti terület, amely egyre népszerűbbé válik a horvátországi ingat kereső befektetők körében. Az egyik fő ok, hogy itt ennél több földterület érhető el, mint Split déli részén (Omiš & Makarska Riviéra körül) a mérsékelt táj és a repülőtér közelsége miatt, amely tagadhatatlanul vonzó azoknak a külföldi és horvát ingatlanbefektetőknek, akik könnyű hozzáférést keresnek.