in

A gyerekülések fontossága, avagy hogyan tartsd biztonságban a babát

Tudd biztonságban a gyereked utazás közben is

A gyerekek sokszor nagyon élvezik az utazást, de a kirándulás csak akkor lehet felhőtlenül boldog, ha a megfelelő védőeszközöket használod az autóban.

Ez egyaránt vonatkozik rád és a kicsire is, ebben a bejegyzésben pedig áttekintjük, hogyan tudhatod biztonságban a gyermekedet az utazás közben.

A biztonsági gyerekülés az egyik legfontosabb dolog

Ma már nem kérdés, hogy a gyereket gyerekülésbe kell kötni, amint eléri a megfelelő kort, a babahordót erre az eszközre kell cserélni.

Magyarországon és a világ nagy részén ezt törvény is előírja, egészen a 150 centiméteres magasságig ebben kell utaznia a gyerekednek.

Néhány jó tanácsot azonban érdemes betartanod, hogy ez a védőeszköz valóban ellássa a feladatát. Hidegebb időben vedd le a gyerek vastagabb kabátját, ez ugyanis akadályozhatja a megfelelő működést.

A pántok szorosságának ellenőrzéséhez a mutató és középső ujjaidat csúsztasd a kantárok alá, majd próbáld megemelni őket, hogy lötyögjenek.

Ha ez sikerül, akkor kicsit még húzni kell a csatokon, a pántoknak megfelelően kell tartaniuk.

Mindig be kell tartanod a használati utasítást, ez vonatkozik a gyerek életkorára és a súlyára is. Csak a megfelelő kategóriájú ülés véd biztonságosan.

Ha pedig valamin, akkor ezek az eszközön nem érdemes spórolni, kerüld a nem megbízható forrásból származó, nem minősített darabokat!

A mai ülések fejtámlája már mozgatható, ezért mindig állíts be a megfelelő magasságba, így balesetkor a gyerek nyakát és fejét is megvédheti a párnázott felület.

Ez még akkor is életet menthet, ha az autód nincs felszerelve oldal- vagy függönylégzsákokkal.