in

A gardróbod környezettudatos felfrissítésének módjai

A pandémia miatt előfordulhat, hogy az elmúlt hónapok egy részét te is az otthonodban, pizsamában töltötted.

És bár ez az öltözet rendkívül kényelmesnek mondható, idejét érezheted annak, hogy felfrissítsd a gardróbodat. De hogyan tehetnéd mindezt fenntartható módon, a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve?

Elszomorító tények a divatiparról

Tudtad, hogy a divatipar a világ szén-dioxid kibocsátásának mintegy 10%-ért tehető felelőssé és évente 1,5 trillió (1500000000000) liternyi vizet használ el?

A környezetvédők már régóta kongatják a vészharangokat, amelyekre úgy tűnik, az iparág képviselői is egyre inkább kezdenek felfigyelni. Az utóbbi időkben ugyanis a nevesebb márkák sorra tértek át a környezetkímélőbb gyártási technológiák alkalmazására.

Hogy mit is jelent ez pontosan? A cégek az alapanyagokat megújuló forrásokból veszik, a felhasznált vízmennyiség 99%-át pedig próbálják úgy újra hasznosítani, hogy megfelelő mértékben csökkentetni tudják az ipar környezetre mért negatív hatásait.

Mit tehetsz te az ügy érdekében?

Ha új ruhadarabokra van szükséged, vásárolj olyan gyártóktól, amelyek már szívügyüknek tekintik a bolygó védelmét, így környezetbarát ruhaneműket kínálnak a számodra.

Mivel a legjobb márkák garantálják a minőséget és a tartósságot, nem kell havonta cserélgetnek a ruhatáradat. Ezzel nem csak a természetért teszel, de a pénztárcádat is kímélni tudod.

Mielőtt azonban új ruhákat pakolnál a szekrényedben, tekintsd ét és szelektáld annak tartalmát, így elkerülheted, hogy túl sok felesleges ruhát vásárolj.

Azokat a darabokat, amelyekre már biztosan nem lesz szükséged, adományozd el a barátaidnak, vagy a nehéz körülmények között élő ismerőseidnek. A nagyon elhasznált cuccokból pedig némi kézügyességgel hasznos tárgyakat készíthetsz. Ehhez az interneten számtalan remek csináld magad ötletet találsz.

A barátaiddal akár csere-bere napot is rendezhettek. Ennek keretein belül mindenki beteszi a nem használt ruháit egy közös kupacba, ahonnan a többiek kedvük szerint válogathatnak.

A nagyszerű szórakozáson túl a megunt kabátok, pulcsik és nadrágok nem a szemetesben landolnak.

Forrás: cosmopolitan.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Loading…

0