in

4 fantasztikus és költséghatékony lakásdekorációs tipp

Avagy otthonvarázslás csináld magad (DIY) módra

Egy kispénzű és főképpen a know-how, vagy DIY (do-it-yourself=csináld magad) felújításra van lehetőséged, hogy berendezd első lakásod, vagy felfrissítsd a már meglévőt?

Az alábbiakban felsorolt néhány apró tipp és trükk segítségével bebizonyíthatod magadnak, hogy a pénztárcakímélő lakásdekorációs megoldások csöppet sem tartják magukat távol az ízlésességtől, az eleganciától és a szépségtől.

1. Az „örökzöld” dekorációs stratégia

Az új növény több értelemben is felfrissíti, üdévé és otthonosabbá teszi a kedvenc szobád (főként nappalid) légkörét. Egy virágzó kaktusz, filodendron, hibiszkusz, vénuszfodorka vagy akár egy perzsa ciklamen máris színt és életet visz a lakásba (habár a gondozásukra is időt kell szentelni: mindenképp megéri!)

Ugyanakkor néhány (akár a hobbidhoz kapcsolódó) kreatív megoldással tovább fokozhatod az otthonpezsgést.

2. Vintage tálca a dohányzóasztalon

Friss virág a kis üvegvázába a kertből, illatosgyertya, füstülők, poháralátétek, a kedvenc regényed és a legkedvesebb apró emléktárgy életed emlékdús kirándulásáról… mindezek tálcára kívánkoznak, amelyek számos változatban és dekorációs megoldással beszerezhetőek (ráadásul elég olcsón).

Amellett, hogy pazar látványt nyújtanak a szemlélőnek, még praktikusak is, hiszen amennyiben helyre van szükséged, nem apránként szükséges helyet találnod az apró szépségeknek, hanem „trónostul” felemeled őket és áthelyezed egy átmeneti pihenőhelyre.

3. A könyvespolc stílusvarázsa

A könyvespolc (nevével ellentétben) a könyvek mellett más tetszetős tárgyaknak is helyet kínál, és attól függően, hogy milyen az egyéni „szépvilágod” válik szemet gyönyörködtető hellyé.

Már csak azzal az apró megoldással elegánsabbá teheted e tárolóhelyet, ha a könyveket felváltva vízszintesen, és függőlegesen helyezed el, föléjük, melléjük, vagy közéjük „beékelsz” néhány elragadó dekorációs tárgyat (fényképet, nippet, tálkát, vázát stb.)

4. Az otthon „reflektorfényei”

A falra illeszthető „seszinű” lámpák, valamint a zseblámpák jók voltak a kollégiumi miliőbe, de most többre vágysz… Szerezz be néhány kifinomult és mutatós asztali lámpát, vagy egy megnyerő állólámpát.

Ha még ennél is költséghatékonyabb megoldást keresel, akkor alakítsd/öltöztesd át a már meglévő lámpádat, vagy menj el egy használt-tárgy boltba, majd dekoráld, fesd kedved szerint az ott beszerzett világítóeszközt.