in

4 élelmiszer, amely természetes módon csökkenti a vércukorszintet

Az Amerikai Diabétesz Társaság (ADA) szerint az Egyesült Államokban több mint 25 millió ember a cukorbetegség valamilyen típusától szenved. Hazánkban több mint 1 millió ember mondhatja el magáról, hogy cukorbeteg, ami azt jelenti, hogy a lakosság nagy része próbálja meg szabályozni a vércukorszintjét.

A fogyás és az orvos által előírt cukorbetegség-kezelési módszer is sikeresen csökkenti a vércukorszintet, azonban ezek mellett számos élelmiszer és gyógynövény is sikeresen beépíthető a cukorbeteg étrendbe, amelyről külföldi tanulmányok is kimutatták, hogy természetes módon csökkentik a vércukorszintet.

Vércukorszintet csökkentő ételek és fűszerek

  1. A Fahéj

A fahéj hatékonyságáról a vércukorszint csökkentésére sokat vitatták a múltban, de Jo Carol Chezem, a Ball State kutatója megállapította, hogy egy vércukorszint tanulmányban résztvevő betegek, akik 2 és fél teáskanál fahéjat fogyasztottak a reggeli müzlijükhöz 25%-kal csökkent a vércukorszintjük az evést követő két órában.

Noha lehet, hogy a mennyiségek kissé magasak voltak az átlagos mindennapi reggeli étkezéshez képest, nyilvánvaló, hogy kapcsolat van a fahéj evés és a vércukorszint csökkentése között.

  1. Bab

A The Journal of the American Medical Association számában közzétett tanulmány megállapította, hogy azok a résztvevők, akiknek rost bevitele legalább egy csésze hüvelyes étkezéséből állt, beleértve a babot, a csicseriborsót vagy a lencsét, három hónapos időszak alatt elérték a vércukorszintjük nagyobb mértékű csökkenését. 

  1. Zab

Az Eat More Zats szerint a zabban lévő béta-glükán meghosszabbítja a szénhidrátok felszívódását a véráramba, és így megakadályozza az étkezés utáni hatalmas vércukorszint emelkedést.

  1. Spenót

Az ADA a spenótot a cukorbetegség szuperételnek nevezi, mivel magas magnéziumtartalmú. A Diabetes Health jelentése szerint a magas magnéziumtartalmú étrend csökkenti a 2. típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

A spenót alacsony glikémiás terhelésű, alacsony kalóriatartalmú és egyéb egészségügyi előnyei vannak, így sokat lehet enni anélkül, hogy bűntudatot éreznél. 

Forrás: naturallysavvy.com